Op 10 april 2015 vond in het kader van de herdenking van de bevrijding van Groningen 70 jaar geleden een voorstelling plaats aan de Paterswoldseweg. Canadese troepen, gesteund door tanks bereikten de grens van de stad. Nagespeeld werd dat terwijl de Canadezen zich een weg vochten naar de binnenstad, de tank van Fred Butterworth werd uitgeschakeld door een Panzerfaust, een Duits anti-tankwapen. Wij konden het schouwspel bekijken ter hoogte van Paterswoldseweg 188.

De tank van Fred Butterworth die werd geraakt door een Panzerfaust aan de Paterswoldseweg ter hoogte van nummer 188. De tank reed vervolgens het huizenblok binnen, dat tengevolge daarvan afbrandde. Fred Butterworth kwam hierbij om het leven. Zijn broer, Stanley Butterworth, die bij hetzelfde tankregiment diende, The Fort Garry Horse, deed ook mee aan de Slag om Groningen, maar overleefde het. Stanley Butterworth was tijdens de herdenkingen van de Slag om Groningen het middelpunt van de activiteiten. Hij legde een krans bij nummer 188 ter nagedachtenis aan zijn broer en 42 andere Canadese militairen die sneuvelden tijdens de Slag om Groningen. Die duurde van 13 tot en met 16 april 2015.

Deze Sherman M4A tank beeldde uit hoe de tank van Fred Butterworth werd geraakt door een Panzerfaust en uitgeschakeld ter hoogte van Paterswoldseweg 188.

Een indrukwekkend moment als de Canadese veteraan Stanley Butterworth in een Willys Jeep arriveert om een krans te leggen op de plaats waar zijn broer Fred sneuvelde in een tank.