In september 1944 werd de Sionshof al vier jaar gebruikt door de Duitsers als een hoofdkwartier. Zij gebruikten ook het Klooster Nebo, de grote katholieke seminarie over de weg, die beide werden overgenomen door de oprukkende geallieerden 'Oorlogscorrespondenten en fotografen arriveerden per zweefvliegtuig. Officieren van de Gueards Armoured Division Officers werden verplaatst naar dit hotel, gevolgd door 82nd Airborne Division. Hier heeft de Nederlandse verbindingsofficier, kapitein Harry Bestebreurtje, contact gemaakt tussen de Geallieerden en de lokale ondergrondse en stuurde een patrouille in Nijmegen naar de Waalbrug te verkennen. Prins Bernhard lunchte hier in september 1944. Voorafgaand aan Market-Garden het seminarie werd gebruikt door het personeel van een Duitse parachutisten training school, geŽvacueerd uit Frankrijk. Het werd vervolgens gebruikt als een noodhospitaal, als centrum voor verhoor van gevangenen en hoofdkwatier. De tuin werd gebruikt als een tijdelijke begraafplaats. Achter het gebouw staat een Amerikaans geschut die gebruikt werd om Duitse posities te bestoken in het Reichswald.
Sionshof zoals ik het zag vanuit onze bus tijdens onze battlefield tour in 2007. Op de gevel van hotel Sionshof bevindt zich een gedenkteken voor de 82ste Airborne Divisie.
Sionshof zoals ik het zag vanuit onze bus tijdens onze battlefield tour in 2007.
 
Op de gevel van hotel Sionshof bevindt zich een gedenkteken voor de 82ste Airborne Divisie.
Tanks van de Guard Armoured Division zijn verzameld voor hotel Sionshof. Zij gaan posities innemen om de Waalbrug van Nijmegen te veroveren.  
Tanks van de Guard Armoured Division zijn verzameld voor hotel Sionshof. Zij gaan posities innemen om de Waalbrug van Nijmegen te veroveren.