Vandaag is het 15 maart 2021. Het is ruim een jaar geleden dat de coronacrisis uitbrak. De pandemie heeft voor een ieder van ons ingrijpende gevolgen. We worden gedwongen ons op onszelf terug te trekken. Geen bezoeken, niet meer uitgaan, geen gezelligheid buitenshuis. Al sinds oktober vorig jaar zitten we in een lockdown en sinds 23 januari geldt de avondklok van 21.00 - 04.30 uur.
 
Maar ook: geen battlefield tours, geen lezingen, geen ledenvergaderingen. Alle activiteiten die gepland stonden zijn afgelast.
Omdat er geen activiteiten waren heb ik niet veel toegevoegd aan ARS Website, waar ik immers verslag deed van de battlefield tours waaraan we hadden deelgenomen. Ook waren er geen activiteiten in het kader van de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog te vermelden. Toch besloten ARS Website aan te houden als middel van communicatie en informatie.
In dit coronajaar zijn er ook nieuwe manieren van communiceren naar voren gekomen. In plaats van het elkaar persoonlijk ontmoeten, leggen we nu contacten via beeldbellen. Achter je laptop kun je visueel contact hebben via Zoom, Telegram, Teams of Whatsapp. Dat heb ik reeds gedaan met diverse instanties en is me goed bevallen. Ik denk dat het op deze manier communiceren blijvend is.
In het afgelopen jaar waren er dan wel geen battlefield tours. Toch heb ik wel een reeks online evenementen kunnen volgen via het YouTube kanaal van JoŽl Stoppels Battlefield Tours Dit werd opgezet omdat de battlefield tours en herdenkingen van de Tweede Wereldoorlog 75 jaar geleden waren afgelast.
 
In de periode van de herdenking van de Tweede Wereldoorlog 75 jaar geleden verschenen er speciale themanummers van diverse historische verenigingen uit onze omgeving. Ik heb de verhalen gelezen over de oorlog in de regio.

 

 

De bevrijding van Stadskanaal 12 april 1945. Foto's uit eigen collectie.

Op 6 juli 2021 bezochten we Oosterbeek voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis.
We durven ons nu weer op te geven voor een oorlogswandeling door Slochteren op 21 augustus 2021