Een rondleiding op de Zuiderbegraafplaats te Groningen langs graven van Groninger verzetsstrijders, die in Wereldoorlog 2 in de strijd tegen de wrede Duitse overheersers, omkwamen. Dappere mensen die op verscheidene plaatsen, plaquettes of in geschriften al geŽerd worden, maar min of meer onbekend begraven liggen op deze begraafplaats.
Heel verschillende mensen, met bijvoorbeeld heel verschillende beroepen: o.a. advocaat, raadslid, stuurman, magazijnbediende, elektricien, ambtenaar, verpleger, machinist, winkelier en politieagent.
De bekendste zijn misschien wel Pieter Hermannus Everhardus van Dooren, vermoord in de Kreupelstraat en waar de Van Doorenveste op het Zernikecampus naar genoemd is, Sypko Domela Nieuwenhuis, nazaat van de bekende socialist Domela Nieuwenhuis, en Nicolaas Arie Cornelis van Baalen, doodgeschoten waarschijnlijk in zijn woning aan de Parklaan door vermoedelijk de SD'er Lehnhof.
Gids Henk Bakker leidt rond en vertelt het verhaal, voor zover die te achterhalen is, van de verzetsstrijders.

De Zuiderbegraafplaats in Groningen met het grote grafmonument van de familie Scholten, die voor de oorlog het Scholtenhuis bezat, dat tijdens de oorlog gebruikt werd door de Sichterheitsdienst (SD).
Onze gids Jan Bakker geeft een rondleiding langs de graven van verzetsstrijders op de Zuiderbegraafplaats te Groningen.
Afsluiting van deze gedenkwaardige middag door onze gids Jan Bakker.