Een langgekoesterde wens ging in vervullling. Op zaterdag 12 augustus 2017 reden we naar Diekirch in Luxemburg naar het National Museum of Military History. Ik had al vaak gehoord dat dit een bijzonder interessant oorlogsmuseum is waar heel veel te zien is. Inderdaad hebben we er onze ogen uitgekeken. Middels diorama's op een schaal 1:1 worden gevechtsscene's van de grote veldslag van de Ardennen 1944-45 rondom Diekirch en de levensomstandigheden van de burgerbevolking en de militairen in de oorlog uitgebeeld. We waren wel net op tijd want het leek er op dat een ingrijpende verbouwing aanstaande is. Na afloop hebben we de Amerikaanse oorlogsbegraafplaats bij Hamm bezocht, waar zich ook het graf van generaal Patton bevindt.
Mijn vrouw Elly bekijkt de imposante Patton tank die staat opgesteld bij het museum. Deze tank werd gebruikt tijdens de oorlog in Korea 1950 - 1953..
Een deel van het terrein was niet toegankelijk vanwege de verbouwing. Tussen het hek door nam ik deze foto van buiten de expositie vallend oorlogsmaterieel.
Mijn vrouw Elly bekijkt de bij het museum opgestelde Sherman tank met de zogenaamde Höckers, die de oprukkende Amerikanen aantroffen bij de Siegfriedlinie.

Jeugdige belangstelling voor het museum in Diekirch.